Accommodaties Bonaire

Vakantie Bonaire

Bonaire, een prachtig en warm vakantieland in de Caribische Zee. Bonaire is de beste duikbestemming in het Caribische gebied. Je kunt zelfs met alleen een snorkel zo het water in lopen en genieten van de geweldige onderwaterwereld die Bonaire je te bieden heeft. De 'hoofdstad' van Bonaire heeft meer weg van een dorp. Het is er klein en gezellig en de 'stad' is niet erg groot. Je loopt er met een kwartiertje doorheen over de boulevard en de hoofdstraat. Het is er wel leuk winkelen en vooral 's avonds is het er gezellig met de vele restaurants en bars. Als vakantie eiland is Bonaire zeer geschikt. Het klimaat is er vrijwel altijd aangenaam. Bekijk het uitgebreide aanbod van vakanties naar Bonaire hieronder. Het is goed mogelijk om een goedkope vakantie Bonaire te boeken of juist een luxe vakantie naar Bonaire. Bekijk de appartementen en hotels die het eiland u te bieden heeft.

Klimaat Bonaire

Bonaire heeft een tropisch klimaat, eigenlijk is het er het hele jaar door warm. De luchtvochtigheid is in tegen stelling tot in Nederland, vrij laag op Bonaire. Vaak staat er ook een windje wat zorgt voor een lekkere verkoelende bries. Daarom is het eiland ook zeer geschikt voor watersporters! Denk bijvoorbeeld aan windsurfen, waterski├źn, wakeboarden en kitesurfen. Bonaire ligt gunstig voor wat betreft orkanen en stormen ten opzichte van de andere Caribische eilanden en heeft hier weinig last van. Het verschil tussen winter en zomer is er eigenlijk niet. Het is vrijwel altijd rond de 30 graden, en 's nachts is het een paar graden koeler. De watertemperatuur ligt vrijwel altijd tussen de 26 en 28 graden. In de maanden november en december valt de meeste regen.

Geld en prijzen op Bonaire

De meeste producten hebben dezelfde prijs als in Nederland. Een aantal dingen zijn wat duurder omdat deze vanaf buiten het eiland moeten worden geïmporteerd. Daar staat tegen over dat andere producten weer goedkoper zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan benzine. Er wordt betaald met de Antiliaaanse gulden maar je kunt vaak ook met de Amerikaanse dollar betalen. Als je gewoon zelf kookt en een beetje let op de prijzen van de booschappen is het leven ongeveer net zo prijzig als in Nederland.

Op vakantie naar Bonaire: Vaccinaties

Voor wie op vakantie gaat naar Bonaire zijn vaccinaties niet nodig.

Drinkwater op Bonaire

Het water op Bonaire wordt zeer goed gezuiverd. Je kunt daarom gewoon het water uit de kraan drinken. Let wel op met buitenkraantjes e.d., deze worden vaak niet gebruikt om uit te drinken.
Accommodatie toevoegen