Accommodaties Cuba

Vakantie Cuba

Vaak denkt men bij Cuba, het grootste eiland van de Antillen, aan de brandende zon, suikerrietvelden, grote palmbomen en een blauwe zee. Dit klopt allemaal, maar het is ook een land met een complexe cultuur met een mix van oude tradities en de moderne tijd. Dans en muziek zijn de belangrijkste peilers van dit opwindende eiland.

Het toerisme in Cuba stijgt sterk, inmiddels met meer dan twee miljoen bezoekers per jaar. Voornamelijk uit Europa en Canada. De meeste toeristen komen om zich heerlijk te ontspannen op het strand en om te zwemmen in de blauwe zee. Maar het echte Cuba is te vinden in de oude binnensteden en het platteland waar de boeren nog in eenvoudige rietgedekte huizen wonen in de schaduw van de palmbomen.

Cubanen zijn deels Aziatisch, deels Spaans en deels Afrikaans. Het zijn gezellige mensen en het leven speelt zich voornamelijk op straat af waar de vrouwen in hun schommelstoelen op het trottoir met elkaar kletsen en waar de mannen domino spelen met sigaren en rum. Cubanen houden van dansen en muziek, de onderstroom van het dagelijkse leven want ondanks de armoede zijn de Cubanen altijd vrolijk.
Accommodatie toevoegen